Министерството на външните работи на Украйна и Министерството на енергетиката

...
Министерството на външните работи на Украйна и Министерството на енергетиката
Коментари Харесай

Украйна призова Канада да не връща от ремонт газовата турбина на Германия

Министерството на външните работи на Украйна и Министерството на енергетиката на Украйна показват надълбоко отчаяние по отношение на да издаде позволение за връщане в Германия на ремонтираната от подразделението на " Сименс " в Канада турбина за " Северен поток-1 ", заяви украинското външно политическо ведомство на своя уебсайт.

В деня на оповестяването на това решение армията на Руската федерация в Николаев, Харков, Кривой Рог, както и редица други обитаеми места в Запорожка област. Руската федерация работи като терористична страна, съзнателно нанасяйки удари по жилища и други обекти на гражданската инфраструктура., десетки бяха ранени.

Международната общественост, в това число Канада и Германия, към този момент вкараха редица обилни наказания против Русия, с цел да спре войната й против Украйна. Украйна е признателна за тези решителни дейности .

В същото време последното канадско-германско съглашение и оповестеното въз основа на него решение е пригаждане на режима на наказания към капризите на Русия . Този рисков казус опонира на правилото на правовата страна и ще има единствено едно следствие - ще ускори възприятието на Москва за безотговорност.

Русия може да продължи да доставя газ на Германия напълно без турбината, която стана обект на дебата .

Първо, компресорната станция на " Северен поток-1 " е оборудвана с няколко турбини, в това число аварийни . В момента в Канада има единствено една турбина. Според решението на " Газпром " обаче сега работят единствено три турбини, останалите са изключени без пояснение . Транспортираните размери са намалели от 167 на 67 милиона кубически метра газ дневно.

Второ, Русия може да продължи непрекъснатите доставки на газ за Европейски Съюз, даже в случай че по някаква причина превозването по " Северен поток-1 " е невероятно . По-специално, Русия може да употребява директния потенциал през Украйна, за който към този момент е платила . В момента " Газпром " употребява по-малко от 40% от платения потенциал .

Като част от сегашния контракт " Газпром " може да доставя спомагателни 67 милиона кубически метра дневно. Освен това може да резервира до 135 милиона кубически метра дневно спомагателен потенциал за облекчаване на потребностите от газ на европейския пазар. По този маршрут обичайно се доставят главните количества газ за Германия, Италия, Австрия и други страни от района. Така Украйна може изцяло да размени " Северен поток-1 " .

Освен това през Полша има маршрут за превозване на газ, който може да транспортира до 90 милиона кубически метра газ дневно. Русия се отхвърли от потреблението му и може да възобнови превозването на газ до Германия, в случай че в действителност желае да остане благонадежден снабдител за Европейски Съюз.

Така настояването на Русия за наложително връщане на турбината , с цел да продължи превозването на газ, е изнудване, което няма техническа аргументация .

Украйна даде изчерпателни пояснения на немската и канадската страни. И двете страни потвърдиха, че схващат, че настояването на Русия няма техническа основа. Въпреки това решението да се отстъпи пред голословните претенции на Русия беше взето.

Прехвърлянето на турбината " Северен поток-1 " ще разреши на Русия да продължи да употребява силата като инструмент за хибридна война против Европа .

Призоваваме канадското държавно управление да анулира това решение и да подсигурява целостта на режима на наказания.

Не може да има изключения, когато става въпрос за търсене на отговорност от Русия за десетки хиляди убити украинци, стотици хиляди обекти унищожена инфраструктура, милиони вътрешно разселени лица и бежанци и неприкрита офанзива против демокрацията и върховенството на закона по света.
 Еврокомисията: Връщането на газовата турбина от Канада не нарушава глобите
Еврокомисията: Връщането на газовата турбина от Канада не нарушава глобите

Оборудването за пренос на газ не попадало под наказания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР