Министерството на външните работи на Руската федерация първо пося зърното

...
Министерството на външните работи на Руската федерация първо пося зърното
Коментари Харесай

Турската инициатива на „Съюза на трите държави“ прилича на политическа подкрепа за подготвяната турска операция в Сирия

Министерството на външните работи на Руската федерация първо пося зърното на подозрението по отношение на вероятностите на турската самодейност за „ Съюза на трите страни “ и дали тя няма „ двойно дъно “: „ Наземната интервенция, планувана от Турция в Сирия може да докара до по-нататъшна ескалация “, сподели шефът на Четвърти европейски департамент на Министерството на външните работи на Руската федерация Юрий Пилипсон. На площад " Смоленская " считат проектите на Анкара за преждевременна стъпка.

Дипломатът сподели, че съветската страна е съпричастна " към сензитивните за сътрудниците въпроси за отбраната на южните турски граници ". В същото време обаче Москва е уверена, че е належащо прецизно да се съблюдава „ териториалната целокупност, независимостта и суверенитета на сирийската страна “.

В най-общи линии, несъмнено, може да се каже, че Ердоган също не постоянно харесва това, което прави Русия. Все отново Русия не е сладкиш, който да се услажда на всички. Най-вероятно президентът на Турция мисли същото за страната си.

Ето обаче какво е забавно! Още на 16 декември Ердоган в действителност предложи някаква взаимна самодейност сред Русия, Турция и Сирия. Някои медии към този момент съумяха да вдигнат звук към тази самодейност и написаха, че турският водач сякаш предложил не по-малко от... съюз на три страни. „ Турският водач Реджеп Тайип Ердоган сподели, че по време на телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин му е предложил да провежда тристранен съюз сред Турция, Русия и Сирия и да провежда среща на водачите на тези страни по този мотив... “Обясних още нещо - и това, че желаеме да създадем стъпка като тристранен съюз Сирия-Турция-Русия... ", сподели Ердоган.

Всъщност Ердоган не е предложил основаване на съюз от три страни. Предполагам, че даже не съм мислил за това. Ето дословния текст на изказванията на турския президент по тази тематика, в случай че следите формалните турски изявления: „ В момента желаеме да създадем ход като сирийско-турско-руско трио. Поради тази причина първо нашите разследващи организации би трябвало да се съберат, по-късно нашите министри на защитата би трябвало да се съберат и по-късно нашите външни министри би трябвало да се съберат.

След техните срещи дано се съберем като водачи. Предложих това на господин Путин. Той гледаше на това позитивно. Така ще стартираме верига от договаряния.

Така че сензационните заглавия („ тристранен съюз “, „ тристранна комисия “) за сякаш оферти от Ердоган тристранен съюз на Турция, Русия и Сирия, меко казано, не дават отговор напълно на действителността. Един тип ситуационно " трио " надалеч не е същото като пълновръстен междудържавен съюз.

Разбира се, може да се спекулира до каква степен сходна концепция въобще може да има право на битие. Турският водач обаче е удобен човек, не е в неговия политически жанр да витае в облаците, той има доста по-земни ползи, свързани с обезпечаване на военно-политическата мощност на Турция и разширение на интернационалното й въздействие от Централна Азия до Източното Средиземноморие и оттатък. Вероятно това изяснява скептичната оценка на предлагането на Ердоган, която беше изразена от съветското външно министерство.

На пръв взор това предложение на Ердоган наподобява много обичайно. Но единствено в случай че не се окаже прикритие за едностранните военни решения за Сирия, взети преди този момент от турците. И в случай че офертата не е замислена като причина да се каже нещо сходно: „ Направихме оферта, само че сътрудниците не се срещнаха на половина, затова нашата съвест е чиста и ние, за славата на Аллах, започваме... ” Това просто е нещо доста сходно.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР