Министерството на труда и социалната политика представи своите виждания в

...
Министерството на труда и социалната политика представи своите виждания в
Коментари Харесай

Бисер Петков разкри какви ще са промените в Кодекса на труда

Министерството на труда и обществената политика показа своите визии в измененията в Кодекса на труда като поканихме сътрудниците, които да покажат своите оферти. Опитахме да осъвременим кодекса. Ще бъдат направени експертни текстове, като сме предложили част от тях, които към този момент са разисквани на комисия. Това съобщи министърът на труда и обществената политика Бисер Петков в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Целта на министерството е да насърчи обществения разговор. Предложихме тип трудов контракт, с нов тип претовареност - по този начин работодателят не поема отговорност за претовареност и обезпечаване, а служащият е повикван при потребност ", сподели още той.

"Нов Кодекс на труда няма да има, само че ще се работи по остарелия. Министерството предложи промени, свързани с почивките и отпуските. Предлагаме и осъществяване на някой задължения, съобразени с държавното управление, да вземем за пример документите, които се пазят от работодателите след напускането на служащ ", разкри Петков.

"Предлагаме едно по-гъвкавото пресмятане на работното време. Следваме правилото за запазването на правата на работещите ", приключи Бисер Петков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР