Министерството на отбраната планира да купи 14 дрона за въздушно

...
Министерството на отбраната планира да купи 14 дрона за въздушно
Коментари Харесай

Министерството на отбраната купува разузнавателни дронове за близо 25 млн. лв

Министерството на защитата възнамерява да купи 14 дрона за въздушно разузнаване за близо 25 млн. лв., оповестява уеб сайтът " Сега ". Ведомството е изпратило предложения за даване на предложения за доставка на безпилотни летателни системи (БЛС) до 24 производители, измежду които български, израелски, европейски и американски компании. Крайният период за приемане на офертите е 13 февруари.

Преговорите няма да са по общите правила на Закона за публичните поръчки, който дава опция за изключение в случаите на " възлагане за задачите на разследващи действия ".

Поръчката е разграничена на две елементи. Първата е за доставка на 12 безпилотни летателни системи клас I – " Мини " на стойност 10.8 млн. лв. с Данък добавена стойност. Предвижда се доставката им да бъде осъществена поетапно от 2020 до 2024 година Дроновете ще могат да наблюдават и съпровождат преносими обекти, да правят снимане, да е планувана опция за запис на криптирана информация и други Изисква се дроновете да могат да летят на оптималната височина не по-малка от 4 хиляди метра, и да могат да се отдалечават на най-малко 20 км от наземната си станция. Предвижда се опция за работа на системите при температури от минус 20 до 40 градуса по Целзий и междинна скорост напразно не по-малка от 13 м/сек.

Втората част е за доставка на две безпилотни летателни система клас I – " Мaлки " на стойност 14 млн. лева с Данък добавена стойност. Те следва да бъдат доставени през 2020 и 2021 година Дроновете от този клас следва да летят на височина не по-малка от 4 500 м в зона не по-малка от 120 км от наземната станция. Офертите ще се правят оценка по два критерия - цена и гаранция.

Министерство на защитата към този момент организира няколко огромни поръчки, измежду които за ремонта на изтребителите МиГ 29 и на Су 25, както и за покупката на изтребители Ф 16. Предстоят търгове за покупката на два военни кораба за 1 милиарда лв. и 150 бронирани машини за 1.5 милиарда лв..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР