Министерството на отбраната на Русия се разграничи от твърденията на

...
Министерството на отбраната на Русия се разграничи от твърденията на
Коментари Харесай

Кремъл опроверга Пригожин за успехите на “Вагнер“ в Соледар

Министерството на защитата на Русия се разграничи от изказванията на Евгений Пригожин, че частната наемническа войска " Вагнер " е превзела украинския град Соледар на личен ход.
Прочетете още
Институцията под контрола на Сергей Шойгу, който е в неприкрит спор с Пригожин в последните месеци, твърди, че Соледар е " блокиран от подразделения на  Въздушно-десантните войски , а  ВВС  нанасят удари по опорни пунктове на съперника ", оповестява Булевард България. 

В информацията на МО се схваща, че изказванията за " победа " на " Вагнер " също са пресилени, защото  боевете в града не престават .
Малко по-рано пресслужбата на Евгений Пригожин (т.нар. готвач на Путин) го цитира да споделя, че " в щурма на Соледар не са взели участие никакви други подразделения с изключение на бойци на " Вагнер ".Той твърдеше и че групировката е взела целия град под собствен надзор, което се опровергава даже от Министерството на защитата на Русия. Украинските Въоръжени сили също отхвърлят да са оставили Соледар в ръцете на руснаците.
Пригожин неведнъж си е разрешавал да подлага на критика съветското военно командване и дейностите на армията поради неуспехите им в Украйна.

Това обаче наподобява първият случай, в който Министерството на защитата на  Шойгу го уличава в неистина във връзка с приписаните заслуги на бойното поле.

Групировката на Пригожин, която е формирана от наемници и от освободени пандизчии от Русия - употребявани като пушечно месо в Донецк - води своя лична война против украинските сили по сходство на акциите им в Сирия и Африка.

Една от главните цели на " Вагнер " е придобиването на надзор върху потребни изкопаеми в регионите на военните спорове, а Соледар е богат на солни и гипсови залежи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР