Изключителен уикенд във Враца за младия пловдивски картинг състезател Виктор

...
Изключителен уикенд във Враца за младия пловдивски картинг състезател Виктор
Коментари Харесай

Пловдивски картинг състезател с победа на силно състезание

Изключителен уикенд във Враца за младия пловдивски картинг играч Виктор Николов. Той и съотборниците му от Eventa Racing реализираха впечатляващ триумф в 4-часовата конкуренция от Европейския ендюрънс шампионат. Николов за първи път в кариерата си печели съревнование от този сан. С успеха 15-годишният водач затвърди отличната си форма от началото на сезона както в надпреварите по издръжливост, по този начин и в летния SWS шампионат на България при мъжете.
Прочетете още
Николов и неговите съекипници Николай Атанасов и Диян Костадинов останаха пети в квалификацията преди съботното съревнование, което беше с дълготрайност 4 часа. След ослепително извършена конкуренция водачите на Eventa Racing нямаха усложнения да оглавят колоната, в която имаше 56 карта. До финала Николов, Костадинов и Атанасов държаха преследвачите си на сериозна отдалеченост, с цел да побеждават след 251 обиколки с задатък от 5.683 сек. пред тима на Plovdiv Racing и със 17.326 сек. пред отбора на Lacrima. Това беше първа победа за 15-годишния пловдивски гений в старт от Европейския шампионат по издръжливост.

За неделния 8-часов старт Виктор Николов, Диян Костадинов и Веселин Паунов направиха мощна подготовка, която завоюваха с най-малък задатък. Основното съревнование мина през редица обрати. Пилотите на Eventa Racing изгубиха позиции на старта, поради по-слаб карт. Те получиха и наказване от 10 секунди след конфликт с различен тим. Нова стратегическа неточност костваше успеха на Николов и съотборниците му. Те пропуснаха да посетят бокса при жълт байрак, губейки обиколка и половина от главните си съперници. Все отново до финала съумяха да наваксат пасива си и да излязат на втората позиция, която резервираха до края, макар дъжда, който попречи на състезателите.

Надпреварата по издръжливост във Враца беше открита със старт в петък, който беше с понижена дълготрайност поради влошени атмосферни условия. Виктор Николов и Николай Атанасов дадоха пето време в квалификацията, а уредниците взеха решение да бъде извършена конкуренция в границите на 2 часа, вместо плануваните в началото 180 минути. С съвършен старт Николов съумя да завоюва две позиции, а единствено 10 минути по-късно той взе и борбата за второто място. С по-слаб карт двамата водачи на Eventa не съумяха да задържат тази позиция и в последна сметка финишираха трети.

Така с три подиума във Враца Виктор Николов и съотборниците му направиха мощен втори уикенд в Европейския ендюрънс шампионат.





 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР