Министерството на отбраната на Обединеното кралство по погрешка изпрати имейли,

...
Министерството на отбраната на Обединеното кралство по погрешка изпрати имейли,
Коментари Харесай

Британското военно министерство изпрати по погрешка в Мали разработка на хиперзвуково оръжие

Министерството на защитата на Обединеното кралство по простъпка изпрати имейли, съдържащи класифицирана информация в Мали. Това стана посредством малийски домейни. Протеснителното е, че грешката се случва на фона на укрепването на връзките сред Бамако и Москва. Според вестник The Times военното ведомство на Обединеното кралство е почнало вътрешна инспекция за гафа с разкритата секретна информация.

Според изданието Министерството на защитата на Обединеното кралство, поддържайки контакти с сътрудници от Пентагона, инцидентно е изпратило писма, в които е посочен домейнът.ml, идентификаторът на страната на Мали, вместо домейнът.mil, който се употребява в кореспонденцията на американските отбранителни структури. Вестникът разяснява, че множеството от тези писма не съдържат информация, представляваща опасност за сигурността на Англия, а се състоят от информация за празниците на чиновници на Министерството на защитата или Министерството на външните работи на кралството. Сред изпратените по простъпка писма обаче има и такива, които съдържат подробни описания на английски проучвания върху хиперзвукови оръжия, добавя The Times.

На 17 юли Financial Times заяви, че стотици хиляди американски военни имейли са изпратени до Мали по простъпка заради печатна неточност в домейна, като някои от тях съдържат поверителна информация за чиновници. Пентагонът съобщи, че е наясно със обстановката и " приема съществено неразрешеното приключване както на следено разузнаване за националната сигурност, по този начин и на следена некласифицирана информация ". Говорителят на защитата на Съединени американски щати лейтенант-командир Тим Горман сподели, че имейлите, изпратени от домейн.mil в Мали по простъпка, се блокират и подателят се уведомява да ревизира имейл адресите на плануваните получатели.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР