Министерство на електронното управление и Техническият университет - София сключиха

...
Министерство на електронното управление и Техническият университет - София сключиха
Коментари Харесай

Министерство на електронното управление и Техническият университет – София подписаха Споразумение за сътрудничество

Министерство на електронното ръководство и Техническият университет - София подписаха Споразумение за съдействие. Споразумението беше подписано от министър Георги Тодоров и от ректора на Технически университет - София, проф. дн инж. Иван Кралов. От страна на Министерство на електронното ръководство на срещата участваха Константин Азов, шеф на политическия кабинет на министъра и Петър Кирков - народен координатор по киберсигурност за България, а от страна на Техническия университет - София, ректорското управление.

Споразумението планува двете институции да си сътрудничат при подготовката на фрагменти за потребностите на държавната администрация в региона на електронното ръководство в интерес на жителите и бизнеса.

След като срещна гостите със структурата, просветителните и научно-изследователските действия на Техническия университет - София, проф. Кралов добави: „ Изключително съм щастлив, че Техническият университет - София и Министерството на електронното ръководство ще си сътрудничат в една такава динамична и значима за страната ни област, като цифровизацията, която трансформира напълно както държавното ръководство, по този начин и метода на работа на компаниите. Ние предлагаме образование на най-високо равнище по съвременни специалности, като киберсигурност, изкуствен интелект, разбор на данни, компютърно и софтуерно инженерство и други Залагаме на проектно-ориентираното и казусно образование по тематики, заложени ни от бизнеса, а нашите студенти организират своите практики в действителна работна среда и получават нужните им умения. Ние сме водещото висше техническо учебно заведение в страната и района, част от Европейския софтуерен университет, алианс от осем университета, предлагащ опция за образование в разнообразни кампуси и приемане на единна европейска тапия. Ние сътворяваме техническия хайлайф на обществото, а подписаното съглашение ще ни даде опция да осъществим и своя обществен ангажимент - да подкрепяме държавната администрация. От нашето съдействие чакам синергиен резултат посредством тясното обвързване на образованието с научно-изследователската активност, съгласно потребностите на обществото и промишлеността ".

В отговор министър Тодоров съобщи: „ Подписването на това съглашение е израз на нашите съществени упования за ползотворно партньорство с Техническия университет - София, с цел да могат студентите да получат едно високо равнище на обучение, което да дава отговор на провокациите на нашето време. Надявам се един ден, те да работят в държавната администрация, прилагайки своите познания и умения в интерес на обществото.

Особено настоящ е казусът за киберсигурността, както за държавното ръководство, по този начин и за бизнеса. Пожелавам на Техническия университет - София и в бъдеще да продължава да приготвя висококвалифицирани експерти, от които нашата страна има потребност. "

След това гостите разгледаха лабораториите в Националния център по мехатроника и чисти технологии - кампус „ Студентски град " и останаха мощно впечатлени от модерното съоръжение, постигнатите триумфи и бъдещите проекти за работа на откривателите. Срещата завърши с благопожелание за сполучливо, дълготрайно съдействие сред Министерство на електронното ръководство и Техническия университет - София по всички настоящи тематики от съвместен интерес.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР