Министерският съвет разисква излъчването на кандидати за еврокомисари. Предложени са

...
Министерският съвет разисква излъчването на кандидати за еврокомисари. Предложени са
Коментари Харесай

Николай Денков: Двамата кандидати за еврокомисар са достойни и с опит

„ Министерският съвет разисква излъчването на претенденти за еврокомисари. Предложени са две кандидатури, опция предоставена в писмото на Урсула фон дер Лайен. Двете кандидатури са Даниел Лорер и Илиана Иванова “, сподели пред министър председателят Николай Денков след изключителното съвещание на държавното управление.

По думите му и двамата претенденти имат доста висок експертен опит с доста насъбрани активи в разнообразни опити. Иванова има повече опит в европейската Сметна палата, Лорер има огромен опит в нововъведенията, бизнеса и като български народен представител.

Документът ще се подпише от Денков, Габриел и ръководителите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

„ След гласуването сме с чувството, че представяме двама доста почтени претенденти. Оттук нататък Европейска комисия следвайки вътрешните си процедури и правила ще избере един от тях да бъде идващият еврокомисар за България до края на сегашния мандат “, сподели Денков.

Даниел Лорер е кандидатурата, която " Продължаваме Промяната " - " Демократична България " предложи за еврокомисар, а Илиана Иванова е претендентът на ГЕРБ-СДС за еврокомисар.

По думите му се взема решение ориста на това какво ще се случва с ръководството

„ Втората точка от съвещанието на Министерски съвет е била смяна в разпореждането за дивидента от държавните предприятия, което държавното управление ще събере и ще бъде включен в бюджета “, обясни финансовият министър Асен Василев

„ Приета е мярка да се събира 100% от дивидента на държавните предприятия “, сподели той. Има обаче специфичност с дивидента, който би трябвало да внесе БЕХ.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР