Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров поиска оставката на директора

...
Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров поиска оставката на директора
Коментари Харесай

Здравният министър иска оставката на директора на НЦОЗА

Министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров изиска оставката на шефа на Националния център по публично здраве и разбори доцент Хинков по време на съвещанието на отрасловата комисия. Причината е, че НЦОЗА са забавили фрапантно разбор, обвързван с осъществяването на плана за незабавната помощ.

На въпрос за електронната платформа за закупуване на медикаменти за лечебните заведения министър Петров разгласи, че сега системата се тества и се чака публично да започва през идната седмица, предава Фрог нюз. Това, което ще бъде променено, е, че участващите дистрибутори за доставка на съответен артикул няма да са двама, какъвто беше първичният план за функционалността на платформата, а ще бъдат най-малко пет.

Със стартирането на електронния търг се чака да бъдат спестени сред 10 и 20 % от средствата, които лечебните заведения изразходват за медикаменти.

По отношение лимитите на лечебните заведения министър Петров изрази мнение, че не е заслужено лечебните заведения да получават константни месечни предели целогодишно. Като образец министърът даде Поморие, където през летния сезон пребиваващите са пет пъти повече от тези с адресна регистрация в курорта.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР