Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова спря временно действията по

...
Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова спря временно действията по
Коментари Харесай

Проф. Сербезова замрази проекта на новата детска болница

Министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова спря краткотрайно дейностите по превръщане на трите сдружения, имащи отношение към плана за създаване на национална детска болница, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

Идеята в двора на „ Правителствена “ болница да бъде построена новата детска болница бе обявена от някогашния здравен министър доктор Стойчо Кацаров няколко дни преди края на мандата му. Веднага по-късно той постави и подписа си, с цел да започва процедурата по превръщане на сдруженията. Това обаче стана причина за митинг на медиците, които оказват сливането, и протестно прекратяване на образователните занятия на студентите, които се образоват в лечебното заведени.

В свое писмо до препоръките на шефовете на СБАЛДП „ Проф. Иван Митев “ ЕАД, на МБАЛ „ Лозенец “ ЕАД и на Здравна капиталова компания за детска болница ЕАД проф. Сербезова показва, че взема решението си до изясняване на всички обстоятелства и условия по проблема, показват още от Министерство на здравеопазването.

До окончателното изговаряне на министъра на опазването на здравето в качеството му на упражняващ правата на едноличния притежател на капитала на трите сдружения, следва да бъде спряно привеждането в осъществяване на подписаните до момента протоколи и решения за преобразуването.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР