Министърът на Великобритания за Brexit Дейвид Дейвис подаде оставка. Причината

...
Министърът на Великобритания за Brexit Дейвид Дейвис подаде оставка. Причината
Коментари Харесай

Британският министър, отговарящ за Brexit, подаде оставка

Министърът на Англия за Brexit Дейвид Дейвис подаде оставка. Причината - сериозен спор с премиера Тереза Мей по отношение на проектите ѝ за връзките с Европейския съюз след излизането на страната от него, написа английският вестник The Independent, представен от " Фокус ".

Оставката на Дейвис нанася забележителен удар на стабилността на кабинета на Тереза Мей, откакто още един чиновник се отхвърли съвсем незабавно.

Напускането на Дейвид Дейвис и Стив Бейкър, който беше чиновник в министерството за Brexit, може да провокира и други висшестоящи фигури да изоставен.

Мей се надяваше да завоюва последователите на Brexit на своя страна посредством предложенията, които бях признати от кабинета ѝ в петък, в това число и Дейвид Дейвис – само че оттогава консервативните депутати, които желаят Breixt, приканиха за смяна на водачеството в партията и страната.

Новината идва в навечерието на съществено тестване за министър-председателя, защото тя се изправя пред Камарата на общините в понеделник, с цел да изясни предложенията си, последвано от среща с консервативните си депутати.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР