Българите са оптимисти и имат усещане, че през 2019 г.

...
Българите са оптимисти и имат усещане, че през 2019 г.
Коментари Харесай

Около 60% от българите са с оптимистични очаквания за 2019 г.

Българите са оптимисти и имат чувство, че през 2019 година животът им ще се усъвършенства. Това демонстрира изследването „ Барометър България “

Такъв отговор на въпрос „ Какво е Вашето персонално чувство по какъв начин ще се промени животът Ви през Новата 2019 година? “ дават 60,2% от участниците в проучването. 20,8% не чакат смяна през идната година, а 16,6% считат, че животът им ще се утежни. Само 2,4 % от интервюираните не могат да преценяват и да дадат отговор.

Според изследването за огромна част от интервюираните 51,2% най-значимото събитие е българското европредседателство, което мина в напълно позитивен звук и оказа помощ даже на по-скептично настроените да одобряват, че България е деен член на Европейския съюз.

В навечерието на Новата година преобладаващата част от българите са оптимисти и я чакат с готовност. 70,7% си пожелават персонална реализация и триумфи. Традиционно огромна част от тях си пожелават по-добро и устойчиво здраве – 59,6%, а съвсем толкоз огромен и делът на тези, които желаят повишение на приходите – 57,7%. 43,9 на 100 слагат околните си и фамилното благополучие преди всичко, а 37,4% от българите си пожелават шанс, като огромна част от интервюираните го възприемат като облага от тотото или лотарийни игри. Новата година да донесе повече сигурност и непоклатимост се надяват 35,9% от интервюираните.

Малък, само че за жалост действителен е и делът на тези, които нямат упования по отношение на новата година или упованията им са по-скоро отрицателни. Това са 4,6% от интервюираните.

Обществено-политическият живот през идната година ще вълнува българите, като 38,2% от интервюираните декларират, че ще наблюдават с интерес акцията и резултатите от идните локални избори, а 36,1% се интересуват и от изборите за Европейски парламент през 2019.

25,7% пък ще наблюдават идни интернационалните спортни събития, на които страната ни е хазаин.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР