Министърът на вътрешните работи на Италия Матео Салвини заяви, че

...
Министърът на вътрешните работи на Италия Матео Салвини заяви, че
Коментари Харесай

Матео Салвини към България: Изпращате съвременни роби в Италия!

Министърът на вътрешните работи на Италия Матео Салвини съобщи, че ще се обърне към българските и румънските управляващи поради огромния приток на противозаконни сезонни служащи от тези страни.

Изявлението му беше във връзка злополуката на български бус в Италия, при която починаха 12 души. Салвини и министър председателят Джузепе Конте разговаряха във Фоджа с представители на силите на реда и синдикатите, както и с мигранти, които работят в земеделието.

" Зад тези смъртни случаи има трудова употреба ", акцентира министър председателят, а вътрешният министър добави, че това се дължи на нелоялна конкуренция на външна продукция, задушаваща селскостопанските италиански производители.

Матео Салвини сподели, че са иззети микробуси с българска регистрация без застраховка, а също така се регистрира, че " от България и Румъния има приток на модерни плебеи ". И тъй като тези страни са членки на Европейски Съюз, той ще се обърне към съответните си сътрудници за подпомагане по въпроса.

Прокуратурата проверява аргументите за злополуката с микробуса с българска регистрация, както и нелегално наемане на селскостопански служащи в Италия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР