Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан заяви, че

...
Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан заяви, че
Коментари Харесай

Турция: Не може да има различен стандарт за Украйна и Палестина

Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан съобщи, че интернационалната общественост не може да има друг стандарт за Украйна и Палестина, съобщи Анадолската организация. 

" Не може да има обособен стандарт за Украйна и обособен за Палестина, в случай че желаеме обективен свят, би трябвало постоянно да се държим кардинално и поредно ", съобщи Фидан на взаимна конференция през днешния ден с иранския си сътрудник Хосейн Амир Абдолахиан, който е на посещаване в Анкара.

Турският министър уточни, че протичащото се в Газа е било основната точка на диалозите през днешния ден в турската столица, съобщи държавната телевизия ТРТ Хабер.

" От няколко дни жителите на Газа са подложени на тежки бомбардировки и безмилостно изтребване ", съобщи Фидан и добави, че " не е допустимо да останем безмълвни пред лицето на това кръвопролитие и тази свирепост ".

Фидан акцентира, че Израел би трябвало да отстъпи от този път, по който е поел, и да постави завършек на насилието. 

" Израел би трябвало да осъзнае, че игнорирането на палестинците няма да докара до на никое място. Неприемливо е някои страни да поддържат клането в Газа. Не желаеме човешката покруса да се трансформира във война, която ще засегне страните от района. Призоваваме всички участници да поддържат трайния мир ", сподели още той.

Според турския външен министър би трябвало да бъде основана платформа, където да се разискват разнообразни гледни точки, насочени към намиране на решение. 

" Вярваме, че най-подходящата платформа за тази цел ще бъде интернационална мирна конференция. Ние, Турция, в съгласуваност с нашите другари сме решени да дадем своя принос за обезпечаване на преустановяване на огъня и определяне по-късно на дълготраен мир. Готови сме също по този начин да поемем отговорност като поръчител по време на стадия на осъществяване на съглашението ", сподели още турският външен министър.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР