Министърът на туризма Зарица Динкова призова асоциацията на ресторантьорите да

...
Министърът на туризма Зарица Динкова призова асоциацията на ресторантьорите да
Коментари Харесай

Министърът на туризма посъветва ресторантьорите да променят отношението си към клиентите

Министърът на туризма Зарица Динкова прикани асоциацията на ресторантьорите да премисли отношението си към клиентите, както и към по-отговорно отношение към облика на българския туристически артикул. В позиция, изпратена до медиите, министър Динкова декларира, че е мощно обезпокоена от сигналите, които браншовите организации изпращат към българските консуматори.

Реакцията е във връзка заканата на ресторантьорите да съдят клиента на заведението, който си разреши да повдигне въпроса за противоречивата комерсиална процедура, при която скъпо телешко месо се предлага на грамаж.

Министърът напомня на сектора, че обществото се е отнесло с схващане към загубите на бранша по време на пандемията и държавния бюджет се е лишил от многомилионни доходи поради понижената ставка на Данък добавена стойност.

" Ако ресторантьорите не трансформират отношението си към клиентите, ще ми е доста мъчно да защитя данъчните придобивки в бюджета за идната година, защото няма да мога да намеря причини и поддръжка за това в българското общество ", се споделя в позицията на министъра на туризма Зарица Динкова.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР