Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с ръководството

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с ръководството
Коментари Харесай

Ангелкова обсъди идеи за развитието на туризма с Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите

Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с управлението на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), с цел да начертаят взаимни начинания, които да подкрепят сектора и работата с фрагментите в туризма.

В диалога участваха тримата съпредседатели на Управителния съвет на асоциацията Атанас Димитров, Георги Щерев и Бранимир Миланов, както и Малин Бистрин, консултант по въпросите на зимния туризъм в Министерството на туризма, който е и зам.-председател на БХРА.

Ръководството на хотелиерската и ресторантьорска асоциация съобщи желанието си за взаимна работа с Министерството на туризма с изобретателни хрумвания в интерес на българския туризъм.

„ Призовавам за обединяване на туристическия отрасъл и ще подкрепим всевъзможни начинания, които ще подкрепят работата му ", съобщи министър Ангелкова.

Тя напомни, че Министерството на туризма основава публичен съвет, в който ще се включат необятен кръг специалисти от туристическия бранш. Министър Ангелкова показа и наситената интернационална стратегия в туризма за 2018 година, както и срещите на високо равнище в туризма, планувани в границите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Тя увери управлението на БХРА, че прогнозите на международните туроператори дават съществени учредения за увеличение на задграничните туристи. В тази връзка Министерството на туризма е подготвило информационна акция, която да показа страната ни по най-хубавия метод пред туристите от генериращите за България туристически пазари, сподели министърът. Тя и управлението на БХРА разискаха опцията да работят в работен порядък за взаимна организация на изчерпателен спор за фрагментите в туризма, на който да очертаят ограничения за критерии, с които обективно да се правят оценка работещите в туризма и от тази оценка да зависи и тяхното възнаграждение. Постигна се единодушие и че са нужни механизми за обосноваване на фрагментите в туризма към рационализиране, с цел да се подсигурява качеството на българския туристически артикул.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР