Министърът на туризма Христо Проданов изрази личното си мнение, че

...
Министърът на туризма Христо Проданов изрази личното си мнение, че
Коментари Харесай

До дни падат Covid мерките за влизане в страната

Министърът на туризма Христо Проданов изрази персоналното си мнение, че ограниченията, свързани с Covid-19 за влизане в страната, би трябвало да отпаднат. Той сподели това по време на блицконтрола в отрасловата парламентарна комисия.

Проданов заяви, че дейности в тази посока са били подхванати още преди повече от месец и добави, че е провел диалози с отрасловите по тематиката институции, като е получил уверения, че се работи в тази посока и резултати се чака да има до дни.

Реципрочно би трябвало да се отнесем към страните, които нямат условия към визитите на нашите жители, сподели министърът и уточни, че това е изключително значимо за Румъния поради наближаващите Великденски празници.

Проданов заяви, че е разговарял с " Гранична полиция ", с цел да се улесни прекосяването на румънските жители.

В момента настоящите правила за влизане в страната планува до 15 май всички лица, без значение от страната, от която идват, да се позволяват на територията на страната при показване на годен дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз за имунизация, за преболедуване или за извършено проучване или на равносилен или подобен документ, съдържащ същите данни.

Лицата, които не показват най-малко един от посочените документи, се позволяват на територията на страната и се слагат под 10-дневна карантина.

Карантината може да бъде прекратена, в случай че лицето си направи PCR или бърз антигенен тест не по-рано от 72 часа от идването си в страната. В случай на негативен резултат, карантината на лицето се смята за прекратена от деня на регистрирането на резултата в Националната осведомителна система за битка с COVID-19.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР