Министърът на транспорта Николай Събев се срещна с министъра на

...
Министърът на транспорта Николай Събев се срещна с министъра на
Коментари Харесай

Договорено е пускане на фериботна линия Русе-Гюргово най-късно до юни

Министърът на превоза Николай Събев се срещна с министъра на превоза и инфраструктурата на Румъния Сорин Гриндияну. На срещата двамата министри се договориха за стартиране на фериботна линия Русе-Гюргово най-късно до юни, която да облечи трафика сред двете страни.

На срещата беше изразена и вяра още тази година да стартира ремонтирането на „ Дунав мост “ при Русе и съгласно метеорологичните условия да приключи напролет на идната година.

„ Ще стартират интензивни изследвания за мостове и ще имаме сложени условия Дунав да бъде дълбоководна, употребена 365 дни в годината река “, сподели министър Събев.

„ Потвърдихме и работата на българо-румънската смесена комисия за това, че най-късно до месец юни ще пусне фериботна линия.

А по повод процедурата на работа и прекосяване през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ се договорихме през месец март да подпишем правилник сред министерството на превоза на Румъния и България по какъв начин да бъде организиран режимът на прекосяване на всички транспортни средства и пасажери “, сподели още Николай Събев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР