Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров обсъди

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров обсъди
Коментари Харесай

Министър Тодоров и посланик Хронопулос обсъдиха облекчаването на трафика между България и Гърция

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров разиска с посланика на Гърция в България Димитрис Хронопулос опциите за намаляването на трафика и свободното напредване на хора и артикули през граничните пунктове с южната ни съседка. Министърът съобщи, че от опашките по границите страда освен бизнесът, който губи действителни средства, само че и хората, които би трябвало да стоят в колите и камионите в тези температурни условия.

Посланикът увери министър Георги Тодоров, че гръцката страна е подхванала нужните дейности за облекчаването на прекосяването през границите сред двете страни, като упованията са до началото на идната седмица трафикът да се възстановява.

Димитрис Хронопулос осведоми министър Георги Тодоров, че от на следващия ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон " ще има ситуирани 3 мобилни екипа и 34 спомагателни чиновници на реда. Утре ще бъде отворен и пунктът Илинден - Ексохи. Той уточни, че Гърция отваря два нови пункта със Северна Македония, което също ще способства за понижаване на трафика през Кулата - Промахон.

Министър Георги Тодоров сложи въпроса за увеличение на работното време на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа-Нимфея " от 7 на 24 часа. Очаква се тази опция да бъде прегледана от гръцка страна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР