Министърът на правосъдието Цецка Цачева се интересува от това има

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева се интересува от това има
Коментари Харесай

Цачева се интересува има ли корумпирани политици, но само след съдебен акт на прокуратурата

Министърът на правораздаването Цецка Цачева се интересува от това има ли корумпирани политици, само че това можело да стане ясно единствено откакто има дефинитивна присъда. Това стана ясно от обясненията на министърката в изявление за Нова тв. 

Според Цачева това " би трябвало да бъде потвърдено с влезнал в действие правосъден акт на прокуратурата ". Преди това тя изясни, че има опция за това да бъде питан основният прокурор от депутатите в Народното събрание, само че още веднъж посочи, че това може да стане единствено въз основата на повдигнати обвинявания. 

Цачева отхвърли да разяснява огласените от прокуратурата случаи с финансиране на политици, като за " най-яркия образец " беше посочен Николай Бареков. Тя отговори и на изказванията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която след съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента съобщи, че е поискала да бъде изпратено писмо, с което да бъдат огласени политиците, забъркани в аферата КТБ.

" Прокуратурата има функционалности да взе участие в следствието, да надзирава следствието, да повдига обвиняване. Прокуратурата би следвало да приказва не в епистоларна форма да си кореспондира освен с политици и с други.. "

На въпрос на водещия дали би желала да разбере има ли политици, до които прокуратурата е стигнала, че са взимали пари от КТБ, Цачева отговори: " Искам да схвана има ли корумпирани политици ". Отново в отговор на въпрос за какво не пита прокуратурата, тя сподели, че " с писмо не става ". Според нея редът бил чрез изслушване на основния прокурор.

" Там могат да му зададат въпроса. Няма спънка и в писмена форма, само че би трябвало да се приказва за повдигнати обвинявания за осъществени закононарушения. Това обществото чака да бъде оповестено ", разясни тя.

Веднага по-късно Цачева сподели, че да се пита за имената на забъркани политици, би трябвало да има доказателства:

" Нали разбирате, че това би трябвало да бъде потвърдено с влезнал в действие правосъден акт на прокуратурата ", обърна се тя към водещия, който я отвърна още веднъж с изнесеното име на Николай Бареков. Цачева изясни, че не знае " защо става дума ". Тя обаче е безапелационна, че " всеки един жител чака да знае какво се е случило с КТБ " и тази тематика ще " продължава да вълнува обществото много време напред ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР