Министърът на правосъдието Данаил Кирилов потвърди пред БНТ, че ще

...
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов потвърди пред БНТ, че ще
Коментари Харесай

Кирилов обясни кои санкции във връзка с коронавируса ще отпаднат

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов удостовери пред Българска национална телевизия, че ще отпадне текстът, който предвиждаше наказания за медиците, които откажат да лекуват пациенти с ковид.

В закона остава текст, който планува до 3 години затвор и санкция до 10 хиляди лв. за разпространяване на погрешна информация за заболяването.
„ Ако се одобри това предложение, което също беше предмет на съществено разискване, би следвало разпространяването на погрешна информация за разпространяване на болест да се инкриминира, т.е. да предстои на наказателно гонене.

Предвидили сме да не може да се постановат запори върху банкови сметки които обгръщат доход от трудово правно отношение, както и такива средства, които биха послужили за прехрана “, сподели той.

Министър на правораздаването акцентира, че Законът за изключителното състояние не урежда нови ограничения в частта противоепидемиологични ограничения.
„ В тази част късно нощес в работната група постигнахме консенсус и ще препратим напълно материята към изпълнителните пълномощия на министъра на опазването на здравето без казуистично да изброяваме всички дейности, които са неразрешени или са лимитирани.

По силата на закона за здравето имаше тези пълномощия до толкоз до колкото в обществото не може да има спор дали се лимитират права на личността и дали това са съществени права, които не би следвало да се лимитират, според конституцията “, сподели Кирилова.

По думите му са наложителни по-строгите ограничения. Смятам, че към този момент има известно преодоляване на скока на случаите, само че не трябва това да ни успокоява, в противен случай, както сподели и ген. Мутафчийски, ние сме в предверието на огромния скок на кривата с увеличение на броя на инфектираните, тъй че би трябвало да сме пределно деликатно и пределно прецизни при осъществяване на всички разпоредени ограничения, сподели Кирилов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР