Министърът на правосъдието Данаил Кирилов обясни, че иска уволнението на

...
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов обясни, че иска уволнението на
Коментари Харесай

Данаил Кирилов иска да освободи шефа на затворите заради много натрупани проблеми

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов изясни, че желае уволнението на шефа на пандизите поради доста насъбрани аргументи. Пред " Нова телевизия " той изясни, че става дума за тежка система с голям брой проблеми – с цените, на които се хранят лишените от независимост, с достъпа до телефони, с цените на храните в лавките, проблеми с публични поръчки.

Разказа, че най-често недоволствата от управлението на пандизите са свързани с цените на храните, продавани в лавките и че решението да изиска да уволни шефа на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " към ведомството Васил Миладинов не е единствено писмо, което наскоро написала Евгения Банева. Уточни, че някои от нейните недоволства имали съображение.

Кирилов изясни, че Миладинов е 14 дни в болнични и откакто се върне ще му бъде връчена заповедта за освобождение. Обясни, че няма да апелира болничния, въпреки че има такава опция. Посочи, че посредством стягане на дисциплината и превъзмогване " евентуално на някои корупционни практики " активността на дирекцията ще може да се сведе до условията по закон.

По мотив готвения в петък митинг от страна на служители на реда и надзиратели в пандизите Кирилов разгласи, че чака да му бъде желана оставката, само че предизвести, че в случай че настояванията не са единствено финансови, а и лични, то икономиите, които биха отишли за в допълнение заплащане, може да се разпределят в други звена на системата на министерството.

В отговор на въпрос за качеството на работата на антикорупционната комисия министърът уточни, че е надълбоко уверен, че този орган работи дейно и по никакъв метод не съжалява, че е основан и структуриран по този метод. Смятам, че в огромна степен връща доверието и в правната система, и във опцията държа ни да се пребори с корупцията, разгласи той.
https://www.vbox7.com/play:438d8648aa
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР