Министърът на правосъдието Данаил Кирилов и шефът на парламентарната комисия

...
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов и шефът на парламентарната комисия
Коментари Харесай

Данаил Кирилов и Вежди Рашидов ще се борят срещу фалшивите новини

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов и шефът на парламентарната комисия за културата и медиите Вежди Рашидов оповестиха общ фронт в битката против трафика на културни полезности, подправянето на творби на изкуството и около всичко това - против подправените вести. Това е резултатът от работната им среща във втроник, излиза наяве от известие на правосъдното министерство.

Вежди Рашидов е срещнал министър Кирилов с резултатите от срещите си по тези тематики в Бундестага в Берлин и в Камарата на депутатите в Рим.

" Засилването на съдействието сред европейските страни в битката с трафика на полезности, фалшификатите и подправените вести е доста значимо, тъй като този проблем визира сигурността на всяка страна. Европейският опит дава добра основа за нови законодателни начинания, за изработването на които би трябвало се създадат работни групи. Свидетел съм, че Европа от ден на ден се тревожи и от казуса с подправените вести, по тази причина тази тематика ще става все по-актуална за всички страни членки ", е споделил Рашидов по време на диалога си с Данаил Кирилов.

Двамата политици от ГЕРБ са се обединили към концепцията, че е належащо построяването на обединен европейски стандарт за битка с трите феномени, който да откри отражение в националното ни законодателство. За разискването на бъдещите законови промени ще бъде притеглен необятен експертен състав, включващ представители на Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и Министерство на правораздаването.

През лятото на 2016 година Вежди Рашидов, тогава министър на културата, посъветва водещия на Българска национална телевизия Георги Ангелов да не подлага на критика толкоз постоянно страната, напомняйки му, че е на " държавна ясла " .
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР