Министърът на отбраната и посланикът на Франция в България Н.

...
Министърът на отбраната и посланикът на Франция в България Н.
Коментари Харесай

Министър Тагарев обсъди с посланика на Франция възможностите за военна помощ за Украйна

Министърът на защитата и посланикът на Франция в България Н. Пр. Жоел Мейер разискаха двустранното военно съдействие и въпроси от настоящия дневен ред на сигурността на среща в Министерството на защитата.

По време на диалозите бяха разисквани опита и опциите за военно и военно-техническо съдействие, плановете за рационализация на Българската войска и придобиването на нови качества за типовете въоръжени сили. Помощта, предоставена досега от България на Украйна за превъзмогване на военния спор и разновидностите за нейното продължение и разширение също бяха измежду дискутираните тематики.

Обсъдени бяха и опциите за включване на националната ни отбранителна промишленост в процеса на доставки на муниции на Украйна в границите на Европейския механизъм за поддръжка на мира (ЕМПМ). 

Изтъкнато беше обичайно положителното партньорство на България и Франция в границите на НАТО и значимата роля на страната ни в източния район на отговорност на Алианса. 

В срещата участваха заместник-министрите на защитата Атанас Запрянов и Станимир Георгиев, заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Цанко Стойков, шефът на дирекция „ Отбранителна политика и обмисляне “ бригаден военачалник Радостин Илиев, аташето по защита на Франция полковник Даниел Парпайон, първият консултант на френския дипломат Стефани Петибон и финансовият и стопански консултант Еманюел Булестро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР