Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър
Коментари Харесай

Министър Весела Лечева се срещна с ръководството на Националния младежки форум

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков се срещнаха през днешния ден с управлението на Националния юношески конгрес, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

В рамките на срещата с представителите на организацията, която сплотява 50 юношески сдружения от цялата страна, бяха разисквани настоящите тематики, свързани с планове, действия и финансиране, както и ефикасното взаимоотношение с Министерството на младежта и спорта.

„ Ще разгадавам на вашата експертиза, на качествения и градивен разговор, тъй че младежите стратегии да бъдат налични и да доближат до тези, за които са предопределени, само че това да става при ясни правила и бистрота “, съобщи министър Весела Лечева.

Министърът на младежта и спорта осведоми представителите на Национален юношески конгрес, че следва разработване на нови правила по двете стратегии на ММС – „ Национална стратегия за младежта “ (2021-2025) и Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по чл.10а от Закона за хазарта.

„ Трябва да се фокусираме върху метода, по който се изразходват средствата, с цел да сме сигурни, че те се харчат в действителност за юношески политики и действия, и доближават до неправителствените организации, които имат представителност, работят съществено и `допринасят за публичния интерес “, добави Весела Лечева.

„ Тази среща е доста значима за нас, тъй като ресорът юноша оставаше встрани в последните месеци и години. Важно е след пандемията младежките действия да се възстановят, работата на публичния съвет да е ефикасна и той да не служи за гумен щемпел за към този момент взети решения. За страдание, макар обещанията за нов жанр на работа, при предходното държавно управление освен, че не се случваше нищо, само че и добре познати остарели практики бяха затвърдени “, сподели ръководителят на Националния юношески конгрес Мирослав Цеков.

Двете страни установяваха, че са изгубени окончателно близо 5 милиона лв. по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ за план: „ Разработване и внедряване на стандарти за качество на младежките услуги в България “, който е бил преустановен през месец юни поради неспособност да бъде осъществен от страна на ММС.

Министерството на младежта и спорта и младежките организации ще работят отсега нататък дружно по явен график, тъй че да има резултати и да бъде комплициран завършек на порочни практики, при които сдружения, основани за дни получават грантове, без да има ясна отчетност и бистрота за дейностите, които правят, както и за обществения резултат от разходваните обществени финанси.

Министерството на младежта и спорта и Националният юношески конгрес ще работят за подписването на съглашение за съдействие с фокус върху формулирането, осъществяването и мониторинга на младежките политики.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР