Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи на алпиниста

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи на алпиниста
Коментари Харесай

Министър Кралев връчи “Венец на победителя“ на алпиниста Иван Вълчев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи на алпиниста Иван Вълчев най-високото държавно отличие в региона на спорта " Венец на спечелилия " във връзка неговата 70-та годишнина. Вълчев навърши 70 години през 2017 година, само че защото живее и работи в чужбина не съумя да участва на формалната гала " Нощта на първенците ", на която с оценката бяха удостоени изтъкнатите персони с огромни заслуги към българския спорт, които честваха кръгли годишнини през предходната година.

 Красен Кралев: Mладите хора постоянно са били в целите на българското държавно управление
Красен Кралев: Mладите хора постоянно са били в целите на българското държавно управление

Фестивалът Webit.Festival Europe е съществена част от Европейската седмица на нововъведенията

Иван Вълчев е участник в експедицията " Еверест-84 ". На 8 май 1984 година, дружно с Методи Савов изкачва връх Еверест (8848 м) по западния (непалски) скат " Жестокия път ", който е най-дългият и най-труден маршрут за нанагорнище на върха. Тогава върха изкачват също Николай Петков и Кирил Досков. Пръв до върха тогава стига Христо Проданов, само че той не съумява да се завърне жив.

" За мен е чест да връча почетния знак " Венец на спечелилия " на един от най-изтъкнатите наши алпинисти. Бях възпитаник, когато изкачвахте Еверест и си припомням по какъв начин тогава цялата нация се вълнуваше от придвижването на Вашата експедиция. Пожелавам Ви здраве и още дълги години Вашите достижения да бъдат образец за новото потомство български катерачи ", сподели Кралев.

Иван Вълчев благодари на министъра за оказаната чест и означи, че изкачването на Еверест по техния маршрут до в този момент не е повтаряно сполучливо.

На срещата в кабинета на министър Кралев участва и Методи Савов, който по-рано също беше почетен с " Венец на спечелилия " във връзка навършени през 2017 година 70 години.

 Министър Кралев: Мисия Варна изпълнена
Министър Кралев: Мисия Варна изпълнена

Фантастична игра и победа на България вкъщи във волейболната " Лига на нациите "

Почетният знак " Венец на спечелилия " е основан през 2015 година по самодейност на министър Красен Кралев и с него се удостояват заслужили спортисти, треньори, ръководители, вложители и публицисти с необикновен принос за развиването на българския спорт.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР