Министър-председателят Тереза Мей повиши степента на терористична заплаха във Великобритания

...
Министър-председателят Тереза Мей повиши степента на терористична заплаха във Великобритания
Коментари Харесай

Великобритания вдига нивото на терористична заплаха до "критично"


Министър-председателят Тереза Мей увеличи степента на терористична опасност във Англия до "критична" - оптималната от петте вероятни и подреди разполагането на полицейски патрули на основни места в страната.

Подобно равнище на опасност посочва, че има възможност да последва още едно нахлуване след осъщественото през днешния ден в лондонското метро.

"Хората ще станат очевидци на по-голямо полицейско наличие в транспортната мрежа и по улиците, което ще обезпечава спомагателна отбрана. Това е пропорционална и рационална стъпка, която цели да обезпечи в допълнение подсигуряване и отбрана, до момента в който тече разследването", съобщи Мей в речта си, която бе излъчена по националната телевизия.

Решението бе взето малко, откакто стана ясно, че екстремистката формация "Ислямска държава" е поела отговорност за петата терористична офанзива във Великобритгания за последните шест месеца.

Освен това в. "Дейли стар" съобщи, че през днешния ден се е наложило затварянето на още една метростанция в Лондон ("Ектън Таун"), откакто е бил подаден сигнал за човек, въоръжен с нож. По данни на изданието полицията е реагирала незабавно и е заловила мъжа още на перона, като в това време е иззела и оръжието му.

"Съжаляваме за задържането на придвижването, само че сме сигурни, че множеството хора осъзнават ясно обстоятелството, че сходни събития не са за пренебрегване", съобщи пред вестника представител на лондонската полиция /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР