Министър-председателят Николай Денков е отказал в среща със синдикатите днес

...
Министър-председателят Николай Денков е отказал в среща със синдикатите днес
Коментари Харесай

Денков твърд пред въглищарите

Министър-председателят Николай Денков е отказал в среща със синдикатите през днешния ден да бъде отсрочено приемането на териториалните проекти за въглищните райони. Въпреки митингите и блокадите в страната това ще стане през днешния ден на съвещание на кабинета, планувано за 15 часа.

Денков беше безапелационен, че държавното управление няма да си разреши да изгуби 4 милиарда лв.:

„ Освен 1,4 милиарда лв., дажа над, които са свързани със Стара Загора, Кюстендил и Перник, още 3 милиарда, които са свързани с всички останали териториални проекти. Така че би трябвало да е ясно, че държавното управление през днешния ден ще одобри проектите “.

Запитан дали хората ще запазят работните си места, той разяснява:

„ Никой сега не може да им каже, че до пенсиониране те ще запазят същите работа и заплати. Няма подобен бранш по света, няма и в България. Начинът да се избегне ескалацията е като се седне на масата и се беседва.

Премиерът добави, че проектите са модифицирани:

„ Ясно е, че приказваме за 2038 година. Никой не приказва за друга дата сега. Имаше възражения да отпадне 2026 година за Бобов дол – отпаднало е. Имаше предложение да подготвим съглашение. Ние сме подготвили вид на съглашение, идпрати сме го към синдикатите. Има време да се договаря “.

За плановете на компании, които породиха недоразумения с ГЕРБ, министър председателят сподели, че текстовете към този момент са поправени.

„ Това не са компании, които са определени. Това са компании, които при прелиминарен въпрос са споделили – ние сме подготвени да влагаме. Когато завършат договарянията с Европейска комисия, идната година ще бъдат написани насоки за кандидатстване, ще бъде открита процедура, в която всеки ще може да кандидатства и ще има същинско съревнование кой ще влага и може да получи съфианнсиране. Този развой занапред стартира “, сподели министър-председателят.

Отговорите, дадени от Денков, не удовлетворяват синдикатите. Хората по места ще вземат решение по какъв начин ще не престават митингите.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР