Министър-председателят на Испания Мариано Рахой пристигна днес на двудневно посещение

...
Министър-председателят на Испания Мариано Рахой пристигна днес на двудневно посещение
Коментари Харесай

Рахой: Българското председателство на ЕС е едно от най-успешните

Министър-председателят на Испания Мариано Рахой дойде през днешния ден на двудневно посещаване у нас по покана на премиера Бойко Борисов.

В сряда Рахой ще взе участие в работна вечеря на водачите на страните членки на Европейския съюз.

" Срещнах се с министър-председателя на България Бойко Борисов. Работим дружно, с цел да задълбочим връзките на другарството, което свързва двете ни страни ", написа Рахой в туитър. Там той разгласява и фотография по какъв начин каца в София.

" Това което ни тормози е неустойчивостта в Близкия Изток, както и отдръпването на Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Иран. Испания поддържа суверенитета на Украйна. Мисля, че всички страни би трябвало да дадем това, което зависи от нас, с цел да се излезе от тази обстановка. Днешната среща беше доста плодотворна. Говорихме за връзките сред двете страни. Българското председателство на Европейски Съюз е едно от най-успешните ", сподели Рахой.

„ Когато бях основен секретар Рахой ми даде най-големия полицейски медал. Това председателство е на българите, това е една добра визитна картичка за България. В момента не престават нашите служби да разкриват заводи за цигари, трафик на хора ", сподели Борисов.

" Информирах Рахой какво вършим с сътрудниците по линията на Брекзит, защото и у нас и в Испания има доста жители на Англия. Отношенията ни с Лондон би трябвало да бъдат доста положителни.Транспортните ни компании би трябвало да бъдат обсъждани с идентичен критерий ", сподели още Борисов.

" Това, което най-вече ни тормози, е завръщането до дома за 3 седмици. Имаме едни текстове, които на следващия ден ще раздам на сътрудниците, с цел да намерим рационално решение за сектора ", добави той.

" Испания, която не признава Косово, съгласно мен поддържа процеса ни за Западните Балкани. Много българи живеят в Испания, консулите ни там поставят доста усили ", сподели министър председателят.

" Изпълняваме критериите за Шенген, Испания ни поддържа. Сега работим в тези напрегнати времена да понижим напрежението с решаването на проблемите в Киев и Русия ", сподели още той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР