Министър-председателят Кирил Петков заминава днес за Гърция, където ще участва

...
Министър-председателят Кирил Петков заминава днес за Гърция, където ще участва
Коментари Харесай

Кирил Петков ще участва в Седмия икономически форум в Делфи

Министър-председателят Кирил Петков отпътува през днешния ден за Гърция, където ще взе участие в Седмия стопански конгрес в Делфи, оповестиха от държавната инфомационна работа. Тази година станалото обичайно събитие с интернационален отзив се организира под надпис „ Нови действителности “ и ще обхване тематиките зa световното влияние на пандемията, както и за следствията от войната в Украйна и геополитическите провокации. 

Във фокуса на полемиките ще бъдат също въпроси от сферата на интернационалната сигурност, световната стопанска система, климатичните промени и устойчивото развиване, напредъкът на технологиите и бъдещето на Европа. В събота, 9 април, министър председателят Кирил Петков ще бъде представител в панелната полемика, отдадена на тематики от интернационалния дневен ред, като модератор ще бъде изтъкнатият гръцки публицист Янис Претендерис.

Министърът на защитата на Северна Македония Славянка Петровска съобщи на международен конгрес, че скоро ще бъдат преодолени разликите с България, блокиращи участието на страната ѝ в Европейския съюз. Скопие чака в скоро време да преодолее различията с България, съобщи Петровска на международния стопански конгрес, който се организира в Делфи.

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде измежду представителите на най-високо ниво на форума, в който ще се включат участници от 36 страни. Сред тях са ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола, заместник-председателите на Европейската комисия Валдис Домбровскис и Маргаритис Схинас, генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Матиас Корман, както и министър председателите на редица европейски страни. Домакини на събитието са гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис и президентът на Гърция Катерина Сакеларопулу.

В рамките на визитата си в Делфи министър председателят Кирил Петков ще организира двустранни срещи. По покана на гръцкия си сътрудник Кириакос Мицотакис, министър-председателят Петков ще взе участие в неофициален обяд с други водачи от района.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР