Министър-председателят Димитър Главчев възложи на ДАНС проверка и изпрати сигнал

...
Министър-председателят Димитър Главчев възложи на ДАНС проверка и изпрати сигнал
Коментари Харесай

Главчев възложи на ДАНС проверка и даде на прокуратурата казуса с болницата „Мама и Аз“

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди на ДАНС инспекция и изпрати сигнал до прокуратурата по проблема с болничното заведение „ Мама и Аз “ за предприемане на дейности по подготвеност. До двете институции министър председателят изпраща наличните в Администрацията на Министерския съвет документи по проблема . Приложен е и отчет от министъра на опазването на здравето, направен по искане на министър-председателя, по отношение на процедурата за одобрение основаването на лечебно заведение за болнична помощ.

Във връзка със мощния публичен отзив, подбуден от терзания по отношение на даденото утвърждение за основаването на лечебното заведение, министър председателят Главчев упорства ДАНС да извърши инспекция по отношение на дейностите на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса и Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ по всички стадии и всички процедури от момента на иницииране на процедурата до сегашния миг .

В сигнала до прокуратурата Главчев желае да бъде направена инспекция, която да откри налице ли са данни за осъществяване на закононарушения по посочените обстоятелства и условия, свързани със основаване на болничното заведение, както и на осъществените в тази връзка дейности от Министерство на здравеопазването, НЗОК, ИА „ Медицински контрол “ от момента на иницииране на процедурата.

Бъдещото на Националната детска болница: До дни стартира разчистването за терена й

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР