Министър-председателят Бойко Борисов назначи Росица Велкова – Желева на длъжността

...
Министър-председателят Бойко Борисов назначи Росица Велкова – Желева на длъжността
Коментари Харесай

Бойко Пенков и Жени Начева ще са заместниците на новия здравен министър

Министър-председателят Бойко Борисов назначи Росица Велкова – Желева на длъжността заместник-министър на финансите, оповестяват от Министерски съвет. Тя ще заеме мястото на Кирил Ананиев, който бе определен за министър на опазването на здравето. Росица Велкова – Желева има дълготраен опит в Министерството на финансите, където е заемала разнообразни експертни позиции. До момента е шеф на отдел в дирекция „ Държавни разноски “. Отговаряла за бюджетите, стратегиите и плановете, които се финансират от държавния бюджет.

В Министерството на здравеопазването министър председателят назначи Бойко Пенков и Жени Начева за заместник-министри. И двамата имат богат опит в областта на опазването на здравето. Пенков е заемал разнообразни позиции в здравния бранш, в това число е бил заместник-министър на опазването на здравето. Жени Начева е отговаряла за бюджета и финансовите параметри на Националната здравноосигурителна каса, която по-късно оглавява; досега е шеф на дирекция в Министерството на финансите. Бойко Пенков и Жени Начева заемат местата на Мирослав Ненков и Лидия Нейчева.

Бойко Пенков заема поста за следващ път, като последно беше заместител на Петър Москов.

Жени Начева беше първият шеф на НЗОК, назначен при ръководство на ГЕРБ. Тя беше отстранена от поста след повдигнати обвинявания за разпределяне на спомагателни средства на няколко лечебни заведения.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР