Министър-председателят Бойко Борисов нареди да се преведат пари за заплати

...
Министър-председателят Бойко Борисов нареди да се преведат пари за заплати
Коментари Харесай

Глътка въздух за лекарите във Враца: Правителството отпусна пари за заплати на служителите в болницата

Министър-председателят Бойко Борисов подреди да се преведат пари за заплати на чиновниците във врачанската многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Христо Ботев “. На днешното съвещание на Министерския съвет министър председателят се обърна към здравния министър да се вършат промени, само че бе безапелационен, че те не трябва да са за сметка на лекарите или пациентите.
Отпуснатите пари са 2 223 113 лв., с които би трябвало да се покрият заплатите на здравните чиновници във Враца и Ловеч. Те се дават безлихвено, само че би трябвало да се върнат от лечебните заведения на месечни вноски в период до 10 декември 2019 година
На държавното съвещание участваха и кметовете на Враца и Ловеч – Калин Каменов и Корнелия Маринова. Бойко Борисов се обърна към тях да предадат на хората, че лечебните заведения ще работят и заплатите ще се получават в точния момент.
"Работата на страната е да не позволява в двора на държавната болница да има частна болница и частната да печели и да е в доста положително финансово положение, а държавната да е губеща. Това не е работа нито на докторите, нито на сестрите, нито на санитарите - да се занимават с тази работа. Плащаме заплати на маса служби ", сподели още Борисов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР