Минималната заплата за главен учител ще е 836 лв., а

...
Минималната заплата за главен учител ще е 836 лв., а
Коментари Харесай

Такива ще са минималните заплати в училищата от 1-ви септември

Минималната заплата за основен преподавател ще е 836 лева, а за старши преподавател – 792 лева Минималното заплащане на учебен шеф от 1 септември, към този момент ще е 950 лева, а на заместник-директорите – 887 лева МОН разгласи минималните работни заплати в учебното обучение от 1 септември 2017 г след обещаното от ръководещите нарастване с 15%, съобщи БГНЕС. Публикувани са измененията в Наредба №4.

Учителите, възпитателите, логопедите, психолозите, педагогическите съветници, корепетиторите, хореографите, треньорите по тип спорт, рехабилитаторите на слуха и говора ще получават заплати, които стартират от 760 лева

Въвеждат се и две нови спомагателни трудови хонорари за педагозите. От 1 януари 2018 година, 4% към заплатата ще получават учителите, които вземат участие в взаимните екипи за обгръщане и задържане на възпитаници в наложителната предучилищна и учебна възраст. Същият % ще получават и педагозите, които организират в допълнение образование на учениците, които не са усвоили образователната стратегия, както и на деца, които не владеят български език.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР