Миниатюрен Бултериер е куче, което по външен вид прилича на

...
Миниатюрен Бултериер е куче, което по външен вид прилича на
Коментари Харесай

Миниатюрен Бултериер

Миниатюрен Бултериер е куче, което по външен тип наподобява на Бултериер, само че е доста по-малка негова версия. Миниатюрен Бултериер е куче, което постоянно е готово за игри и е цялостно с сила и предпочитание да ви съпровожда на всички места и да бъде ваш правилен другар вечно.

История на Миниатюрен Бултериер

Миниатюрен Бултериер е порода, която поражда в края на XIX век. Миниатюрен Бултериер дължи съществуването си на кръстосване на Английски Бял Териер, Далматинец и Булдог. Английският Бял Териер не съществува към този момент като порода, само че точно той е в основата на основаването на породата Миниатюрен Бултериер.

Първият образец от породата Миниатюрен Бултериер е регистриран през 1872 година в книга за британските породи кучета. Смята се, че когато общоприетият Бултериер е основан в Англия, той не е бил доста по-голям по размера от актуалния Миниатюрен Бултериер, само че с времето стандартът на породата се е трансформирал. Въпреки че породата е много остаряла, представители на породата са позволени до изложения едвам в средата на предишния век.

Стандарт на Миниатюрен Бултериер

Миниатюрен Бултериер е дребно, само че доста мощно куче с добре развита мускулатура на тялото и крайниците. Главата на Миниатюрен Бултериер е с яйцевидна форма, типична за Бултериер. Очите са дребни, тъмни, триъгълни и са ситуирани близо едно до друго. Ушите са триъгълни, със подострен връх и са изправени. Ушите на Миниатюрен Бултериер не се купират. Опашката на Миниатюрен Бултериер съвсем постоянно е вдигната нагоре. Височината на Миниатюрен Бултериер може да доближи до 35 см за мъжкарите и до 25 см за женските. Теглото му варира от 9 до 16 кг.

Миниатюрен Бултериер наподобява като дребен спортист с релефна мускулатура. Гръдният панер на Миниатюрен Бултериер е доста добре развъртян, шията е относително дълга, гърбът е леко публикуван в региона на кръста. Миниатюрен Бултериер има мощни челюсти и непропорционално за растежа си огромни зъби. Козината на Миниатюрен Бултериер е къса, бяла с тъмни петна по главата. Допустимо е цветът на козината на Миниатюрен Бултериер да е мрачен.

Грижи за Миниатюрен Бултериер

Миниатюрен Бултериер не изисква доста грижи. Козината му няма потребност от разресване, задоволително е два-три пъти в седмицата да се минава с влажна забрадка, с цел да се отстранят непотребните мъртви косъмчета. Миниатюрен Бултериер ще се усеща най-добре, в случай че живее в дома на стопанина си, само че има опция да тича доста, с цел да изразходва големия ресурс от сила, който има.

 куче Миниатюрен Бултериер

Миниатюрен Бултериер има потребност да се разхожда най-малко два часа на ден, в случай че живее в апартамент. Въпреки че обича да има свое кътче в дома, Миниатюрен Бултериер на драго сърце ще спи в леглото на стопанина си. Миниатюрен Бултериер обожава да играе и на драго сърце ще се включи във всеки тип игра, стига стопанинът му да има време за това.

Препоръчва се Миниатюрен Бултериер да се разхожда на мотив, защото счита всяко куче, котка или друга животинка на открито за плячка и може да се изгуби. Кучетата от тази порода не могат да се отглеждат единствено на двор, защото нямат низък пласт на козината и не могат да устоят на ниски температури.

Обучение на Миниатюрен Бултериер

Миниатюрен Бултериер е огромен дебелоглав, макар дребните си размери. Добре е образованието на Миниатюрен Бултериер да стартира от към 3-месечна възраст, с цел да се социализира по-лесно. Стопанинът на Миниатюрен Бултериер би трябвало да му покаже, че би трябвало да извършва командите му, тъй като при липса на образование кучето от тази порода може да стане неуправляемо. Кучетата от тази порода са доста умни и бързо схващат какво се желае от тях, само че желанието да покажат на стопанина си, че те командват, е по-силно от тях и постоянно се случва по този начин, че отхвърлят да извършват команда, която знаят от дълго време.

Хранене на Миниатюрен Бултериер

Миниатюрен Бултериер има потребност от храна с високо качество, с цел да може организмът му да се развива вярно и мускулатурата му да се поддържа в положително положение. Можете да храните Миниатюрен Бултериер с натурални артикули или с консерви и гранули за кучета с високо качество. Добре е да добавяте в менюто на Миниатюрен Бултериер витамини и минерали, в случай че го храните с натурални артикули. Не давайте на Миниатюрен Бултериер прясно мляко, тръбни кокали, прекомерно студена и прекомерно гореща храна, сурова риба, сурови яйца, пушени меса и пушена риба.

Заболявания на Миниатюрен Бултериер

Миниатюрен Бултериер е куче, което е склонно към доста болести. Миниатюрен Бултериер може да има проблеми със слуха, зрението, кожата и козината, бъбреците, сърцето и ставите. Някои кученца от породата Миниатюрен Бултериер се раждат изцяло глухи.

Любопитни обстоятелства за Миниатюрен Бултериер

 порода Миниатюрен Бултериер

Миниатюрен Бултериер мощно се привързва към членовете на фамилията, в което живее, само че мъчно приема непознати хора. Миниатюрен Бултериер приема всеки, който се приближи към стопанина му, за опасност, и се пробва да я в профил, като лае и даже може да се опита да нападне. Въпреки дребния си размер, Миниатюрен Бултериер без боязън атакува големи кучета.

Миниатюрен Бултериер може да се схваща с кучета и котки, само че единствено в случай че живее с тях. Всички външни котки и кучета се възприемат от Миниатюрен Бултериер като плячка. Към кучетата и котките, които живеят в дома на стопанина си, Миниатюрен Бултериер демонстрира ревнивост и в никакъв случай не би трябвало да се обръща повече внимание на други животни, в сравнение с него.

Недостатъци на Миниатюрен Бултериер

Сред минусите на породата Миниатюрен Бултериер е преди всичко цената му - кутретата от тази порода се продават по към 2000 $. Миниатюрен Бултериер е комплициран за развъждане, податлив е към много болести и може да страда от проблеми с експанзията. Предаността на кучетата от тази порода към стопаните им е съвсем маниакална - Миниатюрен Бултериер желае да следва стопанина си на всички места.

Някои стопани купуват кафези за кучетата си, с цел да могат да съумеят да свършат някаква работа без присъединяване на домашния си любим. Клетката е подобаваща и в случаи, когато представителите на тази порода остават сами у дома, тъй като самотата ги кара да унищожават мебелите. Кучетата от тази порода не са подобаващи за фамилии с дребни деца.

Ако възнамерявате да си вземете кученце от породата, разгледайте тези разгласи за бултериер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР