Миналата седмица промените на пазара на суров петрол бяха силно

...
Миналата седмица промените на пазара на суров петрол бяха силно
Коментари Харесай

Прогноза за пазарите на петрол – какво да очакваме?

Миналата седмица измененията на пазара на недопечен нефт бяха мощно повлияни от полемиките към лихвените политики на Федералния запас на Съединени американски щати.

Цените се намалиха с близо 3%, внезапен контрастност с облагите от миналата седмица. Това значително се дължи на мнения, направени от шефа на Фед Кристофър Уолър, намеквайки за евентуално закъснение на намаляването на лихвените проценти с най-малко два месеца. Подобни спекулации породиха опасения по отношение на задаващото се икономическо закъснение, което неизбежно може да повлияе на търсенето на нефт.

През миналата седмица фючърсите на лекия недопечен нефт доближиха $76.49, отбелязвайки доста намаляване.

Устойчивост на фона на икономическа неустановеност

Въпреки несигурността в паричната политика пазарът на нефт демонстрира резистентност. Анализът на пазарът допуска мощно търсене, като потреблението на нефт е повишено с 1.7 милиона барела дневно до 21 февруари. Повишените пътувания в Китай и Европа са допринасящи фактори, показващи известна изолираност на пазара от стопански паники и високи лихвени проценти.

Геополитическа динамичност и опасности при доставките

Геополитическото напрежение продължава да бъде значим фактор. Продължаващите договаряния в Париж за преустановяване на огъня във връзка с палестинския спор оферират искрица вяра за понижаване на районното напрежение. Въпреки това не престават опасенията по отношение на дейностите в Червено море, изключително тези, включващи подкрепяните от Иран бунтовници хути покрай Йемен. Такива напрежения нормално тласкат цените на петрола нагоре заради обвързваните с тях опасности при доставките.

Тенденции в производството на нефт в Съединени американски щати и броя на платформите

Петролната промишленост в Съединени американски щати означи доста нарастване на броя на сондажите, най-значителното от ноември насам, което алармира за евентуален растеж на бъдещия рандеман. При настоящия брой на 503 платформи има забележима смяна към увеличение на локалното произвеждане на нефт, фактор, който евентуално ще повлияе на бъдещите пазарни трендове.

Прогноза за петрола

През идната седмица вниманието ще бъде ориентирано към няколко основни фактора. Решенията на Федералния запас по отношение на лихвените проценти ще останат фокусна точка с евентуални последствия за икономическия напредък и търсенето на нефт. Глобалното търсене, изключително от Китай и Европа, ще даде визия за устойчивостта на пазара. Геополитическите събития, изключително в Близкия изток, ще продължат да провокират безпокойствие, като всяка ескалация или деескалация ще повлияе на възприемането на риска от доставките. И най-после, наклонността в производството на нефт в Съединени американски щати, както е посочено от броя на сондажите, ще бъде от решаващо значение при оценката на бъдещите сюжети за доставки.

В умозаключение, до момента в който неустойчивостта на пазара може да продължи, мощните сигнали за търсене и геополитическите опасности допускат евентуални възходящи трендове в цените на петрола. Търговците би трябвало да останат бдителни, защото тези фактори образуват краткосрочните пазарни придвижвания.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР