Миналата неделя вероятно беше най-важния ден в досегашния живот и

...
Миналата неделя вероятно беше най-важния ден в досегашния живот и
Коментари Харесай

Само 6 дни след финала на АО: Циципас се завърна победоносно и донесе успех на Гърция

Миналата неделя евентуално беше най-важния ден в досегашния живот и кариера на Стефанос Циципас, който се класира по решителен метод за финала на Аустрелиън Оупън и привидно имаше всички шансове да се бори за успеха против деветкратния първенец Новак Джокович. Опитът на сърбина в сходни дуели обаче си пролича през цялото време и той нямаше проблеми да се оправи в поредно сетове с по-младия си противник, като по този начин Циципас краткотрайно се раздели с фантазията си с цел да завоюва дебютна купа от Големия шлем и да се изкачи под номер едно в международната класация.

Стефанос пък нямаше никакво време да претърпява провалянето си, тъй като още този уикенд му предстоеше да се включи в тима на Гърция за Купа " Дейвис ". Южните ни съседи одобряваха селекцията на Еквадор в съдбоносен плейофен конфликт за влизане в Световна Група I, а тяхната огромна звезда откри конфликта с праволинеен триумф над Алваро Гиен Меза (световен номер 731) - 7:5 6:2.

Срещата стартира изцяло споед упованията, откакто международният номер три проби своя противник и поведе с 2:0 гейма, само че 20-годишният еквадорец загатна за своите качества и незабавно възвърне паритета в резултата. Феновете в Атина несъмнено бяха озадачени от протичащото се на корта, тъй като новобранецът непроменяемо излизаше напред в резултата до 5:4 в своя изгода, когато най-посл Циципас реши да поеме нещата в свои ръце и беше непогрешим през идващите няколко минути, с цел да си обезпечи спечелването на откриващия сет.

Втората част се разви надалеч по-лесно за гърка, който на бърза ръка се откъсна напред с 4:0, а южноамериканецът откри само сили да запише още два почетни гейма на сметката си, само че не и да окаже същата опозиция от началото на срещата.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР