„Миналата година проектът за Национална детска болница беше в застой.

...
„Миналата година проектът за Национална детска болница беше в застой.
Коментари Харесай

Доц. Пандов: Целта е да поставим здрава основа на Детската болница, но може да отнеме няколко години

„ Миналата година планът за Национална детска болница беше в застой. Започнаха доста инспекции. Изводът от тях беше, че планът по по този начин заложената социална поръчка е с неосъществим обект. От Министерство на регионалното развитие също имаше писма, че не може да бъде осъществен. Това сподели, че търсенето на най-бързото решение не постоянно е най-удачно “. Това сподели началникът на кабинета на министъра на опазването на здравето доцент Васил Пандов по време на конференция в Министерство на здравеопазването през днешния ден.

Той добави, че механичното обединяване на две структури – СБАЛ по детски заболявания и болница „ Лозенец “, препоръчано от служебния министър Стойчо Кацаров, също не е било удачно решение.

„ Преминаваме към идващ стадий – слагане на здрава основа, която може да отнеме няколко години. В момента тече предпроектно изследване. Да се откри дали Министерство на здравеопазването въобще има парцел, който е подобаващ за Национална детска болница. Ориентирахме се към изследване на недвижими парцели, които са благосъстоятелност на Министерството опазването на здравето или са част от капитала на обществени предприятия, благосъстоятелност на Министерство на здравеопазването на територията на град София. На първо място недвижимия парцел в капитала на УМБАЛ „ Св. Анна “, на последващо място в УМБАЛ „ Лозенец “, в Овча купел във филиала на Национална профилирана болница за физикална терапия и рехабилитация, в Специализираната болница по ортопедия „ Проф. Бойчо Бойчев “ в Горна Баня и на последно място във филиала на Националния комплекс по рехабилитация в Банкя “, сподели доцент Пандов.

По думите му първо би трябвало да се откри дали Министерство на здравеопазването въобще има подобаващ неподвижен парцел, само че паралелно с това би трябвало да се организира процедура по Закона за публичните поръчки за правене на задание за Националната детска болница.

Очаквайте подробности
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР