Милиардерът Уорън Бъфет отново критикува остро криптовалутите. По време на

...
Милиардерът Уорън Бъфет отново критикува остро криптовалутите. По време на
Коментари Харесай

Уорън Бъфет: Bitcoin е отрова за плъхове на квадрат

Милиардерът Уорън Бъфет още веднъж подлага на критика остро криптовалутите. По време на годишната среща на акционерите на Berkshire Hathaway Бъфет дефинира Bitcoin като "отрова за плъхове на квадрат ", оповестява CNBC.

19-годишен Bitcoin милионер: Сам си си отговорен, в случай че за 10 години не си богат

Сорос обмисля да стартира търговия с криптовалути

Според Бъфет еуфорията към криптовалутите ще свърши неприятно. Наскоро той към този момент разказа Bitcoin като умозрителен хазарт, а не като действителна инвестиция. Милиардерът счита, че виртуалните валути нямат действителна стойност и притеглят "шарлатани ". "Ако купите някаква криптовалута, не притежавате нещо, което е основало стойност. Просто се надявате, че идващият ще заплати повече ", споделя Бъфет.

Bitcoin си "играе " с сериозна пресечна точка

Съдят "създател " на Bitcoin за 10 милиарда $

Мнението му се поддържа и от един от най-доверените му хора - Чарли Мънгър. "Аз одобрявам криптовалутите по-малко и от Уорън. За мен това е деменция. Търговията с bitcoin е като някой различен да търгува с изпражнения и ти да не участваш ", счита той.

Разбира се, не всички мислят по този начин. По-младите милиардери, измежду които Джак Дорси, Тим Дрейпър и Питър Тийл виждат огромно бъдеще в криптовалутите. Дейпър даже предвижда, че през 2022 година един bitcoin ще коства 250 000 $. Според него криптовалутите са "по-голямо събитие от интернет, Желязната ера, Ренесанса и Индустриалната гражданска война ". Той счита, че виртуалните пари ще обиден целия свят повече, в сравнение с хората си показват.

Криптовалутите пречат на търсенето на извънземни

Рубини: Криптоманиаците са кибертерористи

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР