Милиардерът Пол Алън, който през 1970 г. основа софтуерния гигант

...
Милиардерът Пол Алън, който през 1970 г. основа софтуерния гигант
Коментари Харесай

Почина съоснователят на Майкрософт

Милиардерът Пол Алън, който през 1970 година основа софтуерния колос Microsoft дружно с Бил Гейтс, умря в понеделник на възраст от 65 година след тежка борба с рака, оповестява фамилията му.

"Моят брат беше удивително създание на всяко едно равнище. Докато множеството хора познаваха Пол Алън като технолог и човеколюбец, за нас той беше нашият обичан брат и чичо и необикновен другар ", съобщи сестрата на Алън - Джоди.

"Семейството и приятелите на Алън бяха благословени да изпитат неговата топлота и състрадание.... В това време на загуба и тъга за нас, и доста други, ние сме признателни за загрижеността, която той демонстрираше всеки ден ", споделиха още от фамилията му.

"Сърцето ми е разрушено от раздялата с един от най-старите ми и скъпи другари - Пол Алън ", написа Бил Гейтс в изказване. "От първите ни дни дружно в учебното заведение "Лейксайд ", през партньорството ни в основаването на Microsoft, до някои от взаимните ни благотворителни планове през годините, Пол беше един същински сътрудник и безценен другар.

Персоналните компютри нямаше да съществуват без него. Но Пол не бе удовлетворен от основаването единствено на една компания. Той насочи своя разсъдък и съпричастност към второ деяние - към подобряването на живота на хората и сплотяването на обществеността в Сиатъл и в целия свят. Той обичаше да споделя: "Ако това има капацитет да бъде положително, тогава би трябвало да го създадем ". Ето подобен човек беше той.

Пол обичаше живота и хората към него, и ние всички ние му отвръщахме със същото. Той заслужаваше да получи доста повече време, само че приносът му към света на технологиите и на благотворителността ще остане да живее в идващите генерации. Той доста ще ми липсва ", приключва посланието на Бил Гейтс към приятеля и колегата му.

Алън се отдръпна от "Майкрософт " през 2000 година, само че остана като консултант на компанията. Той е създател на компания "Вулкан " и притежател на спортни тимове - на Сиатъл Сийхоукс (американски футбол) и Портланд Трейл Блейзърс (НБА, баскетбол), и съсобственик на футболния Сиатъл Саундърс.

"С голяма тъга оповестяваме за гибелта на нашия създател Пол Г. Алън, съосновател на Майкрософт и приет технолог, човеколюбец, строител на общественост, природозащитник, музикант и покровител на изкуството ", обявиха от "Вулкан ".

Алън се лекуваше от рак през 2009 година и беше в ремисия. Преди две седмици той съобщи, че възнамерява "да се бори нападателно " до момента в който продължи да работи по своите планове. През 1983 година той е диагностициран с заболяването на Ходжкин, която съставлява рак на лимфната система.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР