Почистване на язовир Малко Шарково“ в крайграничната община Болярово организира

...
Почистване на язовир Малко Шарково“ в крайграничната община Болярово организира
Коментари Харесай

Почистват язовир Малко Шарково в община Болярово

Почистване на язовир „ Малко Шарково “ в крайграничната община Болярово провежда Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури.

В екоакцията ще се включат и клубове по състезателен лов на риба, поданици на село Малко Шарково и доброволци, разяснява БНР.

Акцията ще стартира в 9 часа и е под мотото: „ Който обича гората/водата - поставя боклука в торбата! “. Осигурени  ще бъдат чували и ръкавици  за всички участници, подчерта  заместник-  шефът на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури Ясен Киров:  “Да заповядат, който има опция и  има лодка да да пристигна с нея, с цел да се улесни почистването по крайбрежията на язовира. ”

От общината в Болярово ще бъде обезпечен превоз за извозването на събраните боклуци, посочи кметът Христо Христов.

“Забелязва се, че с всяка минала година Малко Шарко става все  по-привлекателно място освен за риболовците само че и съм доста хора, които желаят къмпингуване ”

Язовир „ Малко Шарково “ е един най-големите язовири в страната. Намира се в Странджа планина, до границата с Турция.  През последните години водоемът е измежду желаните места, както за лов на риба, по този начин и за отмора на феновете на природата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР