Милиардерът Бил Гейтс изрази увереността си в интервю пред Sky

...
Милиардерът Бил Гейтс изрази увереността си в интервю пред Sky
Коментари Харесай

Бил Гейтс с прогноза за край на пандемията

 Милиардерът Бил Гейтс изрази увереността си в изявление пред Sky News, че светът " ще се върне пълноценно към естествения живот “ до края на 2022 година. Той допусна, че високите равнища на имунизация против ковид в богатите страни, в това число Съединени американски щати и Обединеното кралство, в този момент ще оставят остатък от медикаменти за шерване с другите страни, предава организация " Фокус “.

Основателят на Microsoft обаче се съмнява, че следващата година ще бъде комплициран финален завършек на Covid-19. В същото време той изрази вяра, че броят на инфекциите ще бъде редуциран до най-малко.

" Все още има някои въпроси за това какъв брой необятно ще се употребява имунизацията Johnson & Johnson. Ако бъде одобренa, ще бъде доста потребно. Но някои от богатите страни, в това число Съединени американски щати и Англия, ще доближат високи равнища на имунизация още това лято и с помощта на това ще бъдат освободени доста ваксини. Така че ще доставяме ваксини по целия свят в края на 2021 година и през 2022 година и по-късно. Няма да изкореним тази болест, само че ще можем да понижим броя на инфекциите до най-малко до края на 2022 година “, сподели Гейтс.

До края на годината Съединени американски щати, Англия и други ще могат да доставят ваксини на разрастващите се страни, сподели той. През идващите три до четири месеца приоритет би трябвало да бъде имунизирането на всички поданици на възраст над 60 години в страни като Бразилия и Южна Африка.

Гейтс също призна, че не е сюрпризиран от обстоятелството, че богатите страни са избрали да си обезпечат ваксини преди всичко. В последна сметка пандемията в тях " беше по-тежка, в сравнение с в множеството разрастващи се страни “, показва милиардерът.

" Фактът, че сега имунизираме 30-годишни във Англия и Съединени американски щати и че не всички 60-годишни в Бразилия и Южна Африка са имунизирани, е неправдив. Но в границите на три до четири месеца имунизациите ще бъдат публикувани във всички страни, които са изправени пред доста тежка зараза “, увери той.

65-годишният предприемач също акцентира, че подготовката за бъдещи здравни рецесии би трябвало да бъде основен приоритет. " Когато това се случи още веднъж, бихме могли да бъдем доста по-умни. Хората не са вложили задоволително в този риск … тъй че се надявам да си спомним, че в действителност би трябвало да влагаме и да сме подготвени за идната пандемия “, сподели той.

Гейтс изрази угриженост, че COVID-19 може да бъде пропуснат по-късно, както се случи след експлоадирането на Ебола. Но съгласно него " настоящето потомство ще запомни “ коронавирусната рецесия заради опустошителните световни стопански и човешки загуби.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР