Микроби от отпечатъка на 8-годишно момче след игра навън.Таша Стърм,

...
Микроби от отпечатъка на 8-годишно момче след игра навън.Таша Стърм,
Коментари Харесай

Вижте как изглеждат микробите по мръсните ни ръце

Микроби от отпечатъка на 8-годишно момче след игра на открито.

Таша Стърм, лабораторен механик в колежа Кабрило в Калифорния, е основала извънреден набор от изображения, които илюстрират разнообразния свят на микробите, които живеят по нашата кожа. Това пъстро лабораторно стъкло (блюдо на Петри) е цялостно с бактерии, дрожди и гъбички, които са били открити по ръката на 8-годишния й наследник, откакто той се прибрал от игра на открито.

Стърм изяснява процеса в света на микробите, когато разгласява фотосите. Тя употребила триптичен соев агар, който образува питателно млечице идеално за развъждане на микробни култури. След като синът й притиснал ръката си деликатно в гела, тя го затворила в развъдник и оставила бактериите да цъфтят в продължение на няколко дни.

Въпреки че, в следствие от опита, лабораторното стъкло трябвало да се третира като биологична заплаха, също по този начин би трябвало да се означи, че бактериите върху ръцете и кожата са нещо обикновено.

Може да се каже, че съвсем всичко, което виждате да пораства в този отпечатък е безвредно и в доста случаи даже потребно за имунитета на човек, само че също по този начин демонстрира и за какво е толкоз значимо да мием ръцете си.

Различните забележими структури на тези бактериални колонии отразяват микроскопични характерности. Микробите с и без защитни мембрани или камшичета (които им разрешават да плуват) всички те основават колонии с разнообразни цветове, форми, текстури и размери.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР