Мик Шумахер се присъедини към отбора на Мерцедес в началото

...
Мик Шумахер се присъедини към отбора на Мерцедес в началото
Коментари Харесай

Шумахер каза защо е бил шокиран в първия си уикенда като резерва на Мерцедес

Мик Шумахер се причисли към тима на Мерцедес при започване на 2023 година, заемайки позицията на авариен играч. Като подобен германецът ще посещава по-голямата част от надпреварите в хода на годината и ще бъде разполагаем освен на „ Черните стрели “, само че и на отбора на Макларън при потребност.

В новата поредност на Мерцедес, озаглавена " Дневникът на Мик ", младият немец споделя своите усещания от първите три уикенда годината и сподели какво го е шокирало в Бахрейн. 

„ Като водач ти не чуваш цялата връзка сред инженерите в гаража до момента в който ти си на пистата и за мен беше доста забавно да чувам всичко това. Бях шокиран в Бахрейн, защото не чаках да има чак толкоз доста връзка сред инженерите. Не знаеш какво изпускаш до момента в който не станеш част от него. Това, което аз правя оценка от работата си с тези инженери е фактът, че те ме слушат с интерес и се интересуват от мнението ми. Емоционалното във всичко това е, че доста от хора, които в този момент са в тима са били тук и по времето на татко ми “, сподели Шумахер.

Той също по този начин разяснява и взаимната си работа с двамата титулярни водачи на Мерцедес – Люис Хамилтън и Джордж Ръсел.
 Франц Тост: Мик Шумахер към момента щеше да е във Формула 1, в случай че татко му беше до него Франц Тост: Мик Шумахер към момента щеше да е във Формула 1, в случай че татко му беше до него
„ Фантастично е да работя с Люис и Джордж. За мен това е доста забавен интервал, защото аз мога да проследявам директно работата на двама фантастични водачи, а това е опция, която не всеки получава. Научих доста за подготовката преди спортните уикенди. Мисля, че към този момент научих доста неща, които да прибавя към листата с моите качества. Не съм вярвал, че ще науча толкоз доста за толкоз малко време на тази позиция “, съобщи Шумахер.

Като авариен водач главната част от работата на Шумахер през годината отвън уговорките му в спортните уикенди ще бъде в симулатора на Мерцедес в Бракли.
 2 милиона $ са коствали злополуките на Шумахер 2 милиона $ са коствали злополуките на Шумахер
„ Моят главен фокус досега беше работата в симулатора. Защото аз съм карал новата генерация коли в надпревари аз ги разбирам добре. Това ми оказва помощ в моята нова роля и се надявам давам потребна информация на тима. Моята цел е да бъда спомагателен чифт ръце, който да бъде от изгода за развиването на колата в хода на годината “, показа германецът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР