Михаил Манолов бе прочут през 90-те с ексцентричните си прояви,

...
Михаил Манолов бе прочут през 90-те с ексцентричните си прояви,
Коментари Харесай

Почина Мишо Царя, легенда от 90-те години - дясната ръка на Иво Карамански

Михаил Манолов бе фамозен през 90-те с ексцентричните си прояви, опитва се да научи кон да кара водни ски

 

Михаил Манолов, по-известен като Мишо Царя, е умрял рано тази заран в Кърджали - към 05:30 часа, оповестиха негови близки. Той остана вечно на 65 години.

Мишо Царя бе именита фигура в Кърджали и Хасково. Той е роден в Тополовград, само че през 80-те години се мести в Кърджали, където стартира незаконна търговия с валута. 

След демократичните промени бе най-близкият другар на Кръстника на българската мафия Иво Карамански. Двамата постоянно засядаха по дни на плаващата му таверна на бент.Кърджали. През 90-те Мишо Царя беше прочут в цярата страна с ексцентричните си прояви. Емблематична е историята му, в която той се пробва да научи кон да кара водни ски. В лимузината, подарена му от Карамански, пък се возеше в компанията на същинско мече.

В средата на 90-те купи бракуван транспортен съд вид " комета ", който трансформира в заведение. В интервала 1995-1997 година кръчмата беше преустроена в първата частна безвъзмездна кухня за обществено слаби християни и мюсюлмани, които хранеше с рибена супа.

След убийството на Иво Карамански Мишо Царя приюти за повече от година обичания му амулет цветнокожия Кингслей Боаима в бунгало край язовир Кърджали.

Мишо Царя се опитва и в политиката. През 2005 година дружно с Митьо Пищова бяха претенденти за депутати в Кърджалийско в листата на партия Евророма. Няколко дни преди изборите двамата се отхвърлиха от присъединяване откакто схванаха, че обещания от водача Цветелин Кънчев концерт на Азис в центъра на Кърджали няма да се състои.

Голямата пристрастеност на Мишо Царя беше риболова, поради който постоянно имаше проблеми с органите на реда. Сред трофейните риби, хванати от Мишо Царя, беше сом с тегло към 150 кг. Любовта към бент. " Кърджали " стана причина последните години от живота си колоритния кърджалиец да преминат край водоема, където държеше плаваща таверна.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР