Microsoft продължава да се грижи за остарелите версии на Windows(снимка:

...
Коментари Харесай

Microsoft пусна актуализации за Windows 7 и Windows 8.1


Microsoft продължава да се грижи за остарелите версии на Windows
(снимка: CC0 Public Domain)

Поредният месечен пакет за Windows, който Microsoft пусна във вторник – така наречен Patch Tuesday, включва освен актуализации за Windows 11 и Windows 10, само че и за по-старите операционни системи Windows 8.1 и Windows 7, макар че срокът за поддръжка на втората към този момент изтече.
още по темата
Актуализациите за Windows 7 (KB5016679) и Windows 8.1 (KB5016683) адресират редица известни проблеми, в това число такива с приключването на токени, в инструментите за премахване на неизправности и други Освен това несъвместимите принтери и скенери към този момент няма да могат да се удостоверяват при работа в двете остарели платформи.

Безплатната поддръжка на Windows 8.1 ще продължи до началото на 2023 година, до момента в който за Windows 7 такава към този момент не е налична – Microsoft я приключи преди повече от две години, на 14 януари 2020 година Корпоративните консуматори обаче могат да употребяват платена разширена поддръжка с актуализации на сигурността посредством програмата Windows 7 ESU до януари 2023 година Тази услуга струваше $50 на компютър през 2021 година, а в този момент е $100.

Windows 7 към момента е много известна измежду потребителите, до момента в който Windows 8.1 е по-слабо показана. По данни на StatCounter, към юли 2022 година делът на двете операционни системи доближава съвсем 15% от всички компютри с Windows в света.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР