Miami Open, финалЯник Синер – Даниил Медведев 5-7, 3-6Даниил Медведев

...
Miami Open, финалЯник Синер – Даниил Медведев 5-7, 3-6Даниил Медведев
Коментари Харесай

Медведев е шампион в Маями след шеста победа над Синер


Miami Open, край
Яник Синер – Даниил Медведев 5-7, 3-6


Даниил Медведев е първенец на Мастърс шампионата в Маями, откакто реализира шеста победа от шест мача против Яник Синер. Финалният дуел стартира на доста високо равнище, само че за жалост то спадна в хода на втория сет, като за това помогнаха физическите проблеми на италианеца, който в един миг накуцваше и несъмнено не се движеше по допустимо най-хубавия метод. Това, дружно със изгубения равносилен първи сет, направиха обрата неосъществим.

Така в осмия си край на това равнище Медведев доближи до своята пета Мастърс купа и първа от Торонто 2021 насам. По този метод превъзходният му сезон продължава – руснакът има четири трофея през 2023-а след тези в Ротердам, Доха и Дубай. Той завоюва 24 от последните си 25 мача, като единственото проваляне в този интервал е това от Карлос Алкарас на финала в Индиън Уелс.

Синер реализира най-голямата победа в кариерата си с триумфа над Алкарас на полуфинала, само че силите му не стигнаха за нов огромен мач и против Медведев, от който загуби и на финала в Ротердам по-рано през сезона. Един от значимите фактори за случилото се бе прекомерно високият брой непредизвикани неточности на Синер – 36 по отношение на единствено 21 на противника му, който към този момент има 19 АТР трофеи, извоювани на 19 разнообразни шампионата.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР