Meta ще представи десетки чатботове на предстоящо събитиеAI ботовете ще

...
Meta ще представи десетки чатботове на предстоящо събитиеAI ботовете ще
Коментари Харесай

Различни типажи AI ботове се насочват към младежите

Meta ще показа десетки чатботове на идно събитие

AI ботовете ще имат задача да ангажират вниманието на младите консуматори
(снимка: CC0 Public Domain)

Нов AI чатбот, ориентиран към по-младите консуматори, ще показа Meta (компанията зад Facebook) на събитие тази сряда. Известен вътрешно като “Gen AI Personas ”, новият изкуствен интелект ще се предлага под формата на разнообразни “персони ”, които ще притеглят вниманието на младите консуматори с по-колоритното си държание.

Според вътрешни чатове на Meta, някои от целевите герои на чатбота с изкуствен интелект към този момент са тествани в Instagram, заяви Уолстрийт Джърнъл. Сред тях са „ нагъл бот ”, въодушевен от робота Бендер на анимационния сериал Футурама, и прекомерно любопитният „ Извънземен Алвин ”, за който един чиновник показва опасения, че е предопределен за събиране на персонална информация.

Особено „ спорен ” персонаж от чатбот е споделил на чиновник на Meta: „ Когато си с момиче, всичко опира до преживяването. И в случай че я разболеете, това несъмнено е прекарване ”, разкрива Уолстрийт Джърнъл.
още по темата
Meta ще пусне „ десетки ” от тези чатботове и създава инструмент за чатботове, който ще разреши на звездите да основават свои лични герои, с цел да поддържат връзка с почитателите си.

На събитието Meta Connect се чака компанията да показва и други софтуерни разработки, които са ориентирани към повишение на продуктивността и могат да оказват помощ на хората при писане на програмни кодове и решение на проблеми.

Meta също създава по-мощен огромен езиков модел, който може да конкурира с GPT-4 на OpenAI – изкуствения разсъдък зад ChatGPT и Bing Chat. По време на събитието компанията ще показа и нови детайлности за своя план за метавселена и очилата Quest 3.

Според някогашния изпълнителен шеф на Snap и Instagram, Мегана Дхар, чатботовете „ не крещят Gen Z, само че Gen Z поколението несъмнено се усеща доста по-удобно с новите технологии ”. Целта на основаването на чатботове, както и при други нови артикули, е потребителите да се ангажират по-дълго, тъй че компанията да им демонстрира повече реклами.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР