Местният парламент във Варна одобри бюджетните разчети и лимити, които

...
Местният парламент във Варна одобри бюджетните разчети и лимити, които
Коментари Харесай

Над 405 млн. лева местни приходи очаква Община Варна

Местният парламент във Варна утвърди бюджетните планове и предели, които ще играят ролята на общински бюджет до приемането на държавната план-сметка. Гласуването им бе належащо, с цел да се предотврати забавянето или блокирането на редица локални начинания. В плановете са заложени средства, с които администрацията ще може да извърши уговорките си във всички браншове на бюджетния развой – обучение, обществени действия, просвета, спорт, благоустрояване и други

За делегирани държавни активност общината чака да получи 270,1 млн. лева Прогнозираните в плана локални доходи са в размер на 405,5 млн. лева, а средствата от европейски фондове – 54,45 млн. лева

Разчетите/лимитите на Община Варна за финансови разноски възлизат общо на 253,6 млн. лева Част от тях ще бъдат вложени във варненски лечебни заведения.

На днешното съвещание локалният парламент утвърди отпущането на общо 756 хиляди лева на МБАЛ " Св. Анна " за закупуване на нова урологична рентгенова инсталация и за ремонт на операционните зали в Клиниката по урология. Близо 100 хиляди лв. от локалната хазна ще получи Специализираната болница по акушерство и гинекология " Проф. доктор Д. Стаматов " за създаване на фотоволтаична апаратура.

Съветниците дадоха също единодушието си за разпределяне на спомагателни средства като съфинансиране от общинския бюджет за няколко плана, с които Община Варна кандидатства по Плана за възобновяване и резистентност. Става дума за възобновяване и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост на постройките на администрацията на Район „ Владислав Варненчик “, НЧ „ Христо Ботев 1928 “, Спортен комплекс „ Локомотив “, както и на ДГ № 17 „ Д-р Петър Берон “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР